FLOURISH-ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

18.01.2022

Η ψηφιακή ένταξη των ηλικιωμένων αποτελεί ένα ολοένα και πιο σημαντικό ζήτημα στην κοινωνία μας, όπου η ψηφιακή τεχνολογία καθίσταται σημαντικό εργαλείο για την αλληλεπίδραση με τους άλλους και βασικό μέσο επικοινωνίας και μετάδοσης πληροφοριών στην εποχή μας.

Για να εργαστεί πάνω σε αυτό το θέμα, η Pistes-Solidaires μόλις ξεκίνησε ένα ευρωπαϊκό έργο που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+. Το έργο αυτό αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των μειονεκτούντων ηλικιωμένων άνω των 65 ετών, ιδίως εκείνων που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της περιορισμένης συμμετοχής τους στον ψηφιακό πολιτισμό. Μέσω προσεκτικά σχεδιασμένων διαγενεακών δραστηριοτήτων, ενήλικες από περιθωριοποιημένες ομάδες θα αλληλεπιδρούν με νέους, οικοδομώντας σχέσεις μεταξύ των γενεών, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσουν την ψηφιακή τους ικανότητες μέσω αλληλεπιδράσεων και δραστηριοτήτων γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά.

Ως εκ τούτου, η Pistes Solidaires διοργάνωσε την πρώτη διαδικτυακή διακρατική συνάντηση την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 για την έναρξη του έργου FLOURISH CENTERS. Οι εταίροι που έλαβαν μέρος στη συνάντηση ήταν οι εξής: AIS (Αυστρία), Exeo Lab (Ιταλία), Innovation Hive (Ελλάδα) και Synthesis (Κύπρος).

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών, μπορέσαμε να συζητήσουμε τα στάδια του έργου, από τη γενική παρουσίαση των στόχων και των φιλοδοξιών του μέχρι τα παραδοτέα που θα περιλαμβάνουν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης που θα απευθύνεται σε ενήλικες και εκπαιδευτές ενηλίκων για την εκπαίδευση γύρω από τη διαγενεακή επικοινωνία και τη δημιουργία υλικού πολυμέσων γύρω από την πολιτιστική κληρονομιά που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια εργαστηρίων μεταξύ νέων και ηλικιωμένων. Αυτά τα υλικά πολυμέσων θα χρησιμοποιηθούν αργότερα σε μια διαδικτυακή έκθεση, μια νέα εικονική ιδέα εμπνευσμένη από το metaverse.

Το FLOURISH CENTERS έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όπου η βιωματική μάθηση μετέχει στην κοινωνική και ψηφιακή ένταξη των ηλικιωμένων αλλά όχι μόνο! Οι νέοι θα επωφεληθούν επίσης από αυτή την προσέγγιση για να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για την πολιτιστική κληρονομιά και να δημιουργήσουν δεσμούς με μια γενιά που δεν έχουν απαραίτητα την ευκαιρία να συναντήσουν στην καθημερινή τους ζωή ή στο ψηφιακό τους περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και μείνετε συντονισμένοι!

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις. 2021-1-FR01-KA220-ADU-000035344

Copyright © 2022 FLOURISH. All Rights Reserved

Powered by Innovation Hive

Μετάβαση στο περιεχόμενο