PR2: Affinity Spaces - Ιταλία

Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του έργου, πραγματοποιήθηκαν δύο εργαστήρια υπό την αιγίδα του Δήμου της Potenza. Οκτώ ενήλικες και οκτώ νέοι έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε ένα κοινό στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς: την “Storica Parata dei Turchi”. Η “Ιστορική Παρέλαση των Τούρκων” πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 29 Μαΐου την ημέρα γιορτής του πολιούχου της πόλης Potenza. 

Το έθιμο αναφέρεται στον θρύλο ότι ο προστάτης της πόλης της Potenza, ο Άγιος Γεράρδος, απέτρεψε την εισβολή των Τούρκων στην πόλη. Οι συμμετέχοντες τράβηξαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα με θέμα τη μνήμη και την πιο σημαντική εμπειρία της τουρκικής παρέλασης.

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις. 2021-1-FR01-KA220-ADU-000035344

Copyright © 2022 FLOURISH. All Rights Reserved

Powered by Innovation Hive

Μετάβαση στο περιεχόμενο