PR2: Affinity Spaces - Κύπρος

Το Ερευνητικό Κέντρο Synthesis διοργάνωσε την πρωτοβουλία Affinity Space for Flourish στο κέντρο της Λευκωσίας στις 13 Μαΐου 2023. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με άλλους φορείς, συμμετείχαν 9 νέοι και 7 ηλικιωμένοι και ο χώρος συνεύρεσης μας ήταν ιδιαίτερα ορατός.
Τα πρώτα στοιχεία της δραστηριότητας ήταν η κυπριακή λαογραφία και οι θρύλοι. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία διηγήθηκαν στα νεότερα μέλη ιστορίες από τους γονείς και τους παππούδες τους, έχοντας έτσι το επίκεντρο της προσοχής.

 
Το δεύτερο μέρος αφορούσε την κυπριακή κουζίνα. Ετοιμάσαμε “Κουπέπια” ή “Ντολμά”. Αυτό το δημοφιλές πιάτο της Μέσης Ανατολής φτιάχνεται με κιμά, ρύζι και φύλλα κρασιού. Οι συνταγές των Κουπεπιών περνούν από γενιά σε γενιά, γι’ αυτό και τα πιο έμπειρα μέλη ανέλαβαν αυτό το κομμάτι.

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις. 2021-1-FR01-KA220-ADU-000035344

Copyright © 2022 FLOURISH. All Rights Reserved

Powered by Innovation Hive

Μετάβαση στο περιεχόμενο