ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Ένα πενθήμερο διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για το πρόγραμμα Flourish Centers πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βιέννη της Αυστρίας, όπου η AIS, υποδέχθηκε εταίρους από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Κύπρο και την Ελλάδα, καθώς και μια πρώτη ομάδα-στόχο από εκπαιδευτές ενηλίκων και εργαζόμενους στην υποστήριξη μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα οργανωμένο εργαστήριο σε συνεργασία με το Vollpension της Βιέννης, και μπόρεσαν να μοιραστούν αξίες και ιδέες κατά τη διάρκεια μιας σειράς δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετείχαν τόσο οι ιδρυτές του συλλόγου όσο και ένα από τα ανώτερα μέλη της Vollpension. Οι δραστηριότητες, οι οποίες εκτείνονταν από το ψήσιμο (και τη γευσιγνωσία) τυπικών γλυκών μέχρι τη συζήτηση θεμάτων σχετικά με τη διάδοση και τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, είχαν ως στόχο να επιτρέψουν σε όλους τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν τόσο τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες όσο και τις ψηφιακές τους ικανότητες.

Τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 5 ημερών στη Βιέννη επέτρεψαν επίσης στους οργανισμούς-εταίρους να ασχοληθούν και να συζητήσουν μαζί με την επιλεγμένη ομάδα-στόχο μια σειρά άλλων θεμελιωδών θεμάτων για το έργο Flourish, συμπεριλαμβανομένων πρωταρχικών ζητημάτων σχετικά με τη συμμετοχή της κοινότητας στη φροντίδα και τη διαχείριση τόσο των υλικών όσο και των άυλων αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς. Ακόμη για το ρόλο της βιντεοσκόπησης ως καινοτόμου τρόπου επικοινωνίας μεταξύ των γενεών για τη διατήρηση και την ανάδειξη τέτοιων αντικειμένων, καθώς και της κοινωνικής, ιστορικής και πολιτιστικής τους αξίας.

Στο τέλος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκε μια τελική πιλοτική δραστηριότητα στην οποία συμμετείχαν 3 ηλικιωμένοι και 3 νέοι, για να τεσταριστούν οι κατευθυντήριες γραμμές για τα τοπικά εργαστήρια στις χώρες εταίρους και για τη δημιουργία των βίντεο ώστε να αξιολογηθούν και να βελτιωθούν.

Μείνετε συντονισμένοι!

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις. 2021-1-FR01-KA220-ADU-000035344

Copyright © 2022 FLOURISH. All Rights Reserved

Powered by Innovation Hive

Μετάβαση στο περιεχόμενο